Valeo startmotor

De elektra in de 19 16V is niet foutloos......
martijnkriek
Berichten: 23
Lid geworden op: Do 15 Okt 2009, 20:29

Re: Valeo startmotor

Bericht door martijnkriek » Do 15 Okt 2009, 20:55

Fijne klus is dat toch, die startmotor vervangen. Ik heb het zelf toen zonder brug gedaan en ook de voorpijp
niet weggehaald. Dat betekent wel dat je die hele bevestigingsplaat ACHTER de startmotor weg moet zien
te halen. Volgens mij zijn dat 5 bouten die allemaal bijzonder lastig te bereiken zijn. TIP, schroef de twee
lastigste nooit meer terug. ;)

Gebruikersavatar
Jacques
Berichten: 495
Lid geworden op: Wo 13 Mei 2009, 13:34

Re: Valeo startmotor

Bericht door Jacques » Vr 16 Okt 2009, 09:41

Bij mij was de voorpijp al eens losgemaakt in verband met het vervangen van het stuurhuis en dan is het daarna een makkie om hem weer los te halen.

LagunaSport20
Berichten: 5
Lid geworden op: Wo 12 Aug 2009, 23:13

Re: Valeo startmotor

Bericht door LagunaSport20 » Vr 16 Okt 2009, 12:38

Thnx voor alle reacties, ga het morgen weer proberen.

Groetjes,

John

Gebruikersavatar
proostjoost
Berichten: 88
Lid geworden op: Do 03 Sep 2009, 17:35
Locatie: Den Haag / Breda

Re: Valeo startmotor

Bericht door proostjoost » Di 20 Okt 2009, 17:17

Ja, ik heb er ook zo een in zitten, de oude met veldspoelen en 4 koolborstels was overleden, ik heb een gereviseerde voor EUR 80,-- gekocht bij een dynamo/startmotor revisiebedrijf op het Forepark in Den Haag. Die jongen heeft een eenmanszaak, toffe peer. Ik ben zeer content ermee.
Heej poppelepee, ga je met ons mee, vlammen in de 16V !

Joopieboy
Berichten: 111
Lid geworden op: Wo 02 Dec 2009, 19:51

Re: Valeo startmotor

Bericht door Joopieboy » Vr 04 Dec 2009, 20:57

Dit zijn goeie tips, deze startmotor kan die ook op een E7J motor?

fs1
Berichten: 573
Lid geworden op: Zo 08 Nov 2009, 17:11
Locatie: beveren-waas, belgië
Contact:

Re: Valeo startmotor

Bericht door fs1 » Di 09 Feb 2016, 07:41

gisteren ook eens aan de slag met eentje, dat grote dikke ding deed het niet meer en zo ging ik er nooit achterkomen of die motor (de f7p dan) nog terug ging draaien nadat ik de benzinepomp vervangen had

uiteraard wat plaats maken door luchtfilter en slangen daar wat te verwijderen, die 3 bouten waar die motor mee vastzit zijn er zo uit... dan veel gepruts om de hitteschilden eruit te krijgen, dan heb je toch ook alweer veel meer plaats, eerste beugel ging vrij vlot, die zat met 2 boutjes vast en had ik ook vrij snel los, die laatste beugel die achteraan op de startmotor zit, zit met 3 of 4 bouten vast (inclusief die op de startmotor zelf) en die zijn echt moeilijk bereikbaar, vooral als de auto in nat gras geparkeerd (lees gestrand) staat... uiteindelijk toch gelukt, de nieuwe motor erin is 2 keer niks, en starten en draaien maar :-) ik was wel blij ja!

nog een extra weetje, ze gaven me op de sloop een starter mee waar hella op stond, werkt dus ook perfect, ik had gevraagd naar "een startmotor van een megane 1800 uit 98 of 99"

alleszins bedankt voor de tip, ik had al meerdere keren gelezen dat jacques die valeo aanraadde, maar nu weet ik ook echt waarom!

Plaats reactie